En by for fremtiden
Middelfart Kommune investerer aktivt i grønne initiativer med mål om at skabe attraktive boligområder og blomstrende lokalsamfund med fokus på at sikre en bæredygtig fremtid for alle borgere. Og med det meste inden for gå- og cykelafstand, kan I lade bilen blive i indkørslen.
Vi glæder os til at byde jeres familie velkommen og vise jer, at Middelfart Kommune er mere end bare et sted – det er et fællesskab, der venter på at byde jer velkommen hjem.
Dagtilbud
I Middelfart Kommune tilbyder vi pasningsgaranti. Det betyder, at dit barn er sikret plads i dagpleje, vuggestue eller børnehave, inden for 14 dage fra du tilmelder. Vi beregner ancienniteten ift. barnets alder. Det betyder, at de ældste børn står øverst på ventelisten – dette gælder også for nye tilflyttere. Men du kan også skrive dit barn op til pasning, selvom du endnu ikke har flyttet din adresse hertil.
Ønsker du dit barn skrevet op til dagpleje, vuggestue eller børnehave kan du kontakte kommunens pladsanvisning eller gøre det direkte via Digital Pladsanvisning på Borger.dk. Få overblik over alle vores institutioner.
Skoler og uddannelse
I Middelfart Kommune er der 11 kommunale skoler og 4 privatskoler og vi har høje ambitioner for vores skolevæsen. Vi ønsker en folkeskole med en fælles retning, hvor der er plads til forskellighed, og hvor mangfoldighed er en styrke.
Efter folkeskolen rummer Middelfart Kommune flere muligheder, når det handler om ungdoms- og videreuddannelse. I Middelfart findes der både gymnasium, VUC, HF og Social- og Sundhedsskolen. Desuden er det nemt at nå forbindelse til større uddannelsesbyer som f.eks. Odense, Fredericia, Vejle og Kolding.
Kontakt vores bosætningskonsulent Anne Marie Klausen
Læs velkomstfolder
Overvejer du at flytte til Middelfart? Er du nysgerrig på, hvad vi kan tilbyde dig?
CASE: Mød en tilflytter
Peter og Amalie ønskede at bo tættere på familien og finde en bolig på landet, hvor man hilser på alle, man møder. I Båring Asperup fandt de ikke bare et hjem, men blev også del af et fællesskab, der får dem til at føle sig værdsatte.
Her oplever de glæden ved at bidrage til fællesskabet og gode relationer.
Amalie engagerer sig i klimahandling, grøn omstilling og kulturelle aktiviteter, mens Peter støtter op om idrætsaktiviteterne i landsbyens Idrætsklub BGF, hvor han er træner for fodbold og gymnastik. I landsbyen er der god opbakning til lokale initiativer som f.eks. Høstmarked, børnediskotek og familiecafe, hvor alle byder ind til fællesskabet med de kompetencer de har.
Efter at have drømt om bofællesskab med familien, tog de beslutningen om at downsize og leve minimalistisk. At bo småt betyder for dem at være mere sammen som familie. Og mindre plads betyder færre praktiske gøremål som vedligeholdelse, rengøring og havearbejde og mere tid til fællesskab og aktiviteter som familie.
Nu passer det hele sammen, og modet til at gøre noget andet end at følge strømmen, er det helt rigtige for deres familie.